Szechenyi2020
Header
Bor Mámor Bénye
2016-08-11 09:00 - 2016-08-14 19:00, | Erdőbénye

Bor Mámor Bénye

Tokaji borok, zempléni ízek. Fesztivál az erdőbényei kertekben. Jazz, népzene, world music. Kiállítások, beszélgetések, túrák.

Erdőbényén, a varázslatos Tokaj-hegyaljai faluban rendezik a vidék legizgalmasabb kulturális és gasztronómiai fesztiválját. A kulináris élmények, koncertek, gyermekprogramok mellett tematikus sétákkal, előadásokkal várják a látogatókat.

Bénye sajátos hangulatát az adja, hogy a koncerteknek és a vendégszereplő regionális éttermeknek is az erdőbényei borászatok szőlői, kertjei adnak otthont. A fesztivál idején a falu portáljain a hazai jazz, népzene és világzene kiváló előadói adnak egymásnak találkozót.

A háromnapos rendezvénynek többek között az a célja, hogy kevésbé közismert, de minőségi zenét játszó előadóknak is fellépési lehetőséget biztosítson. A zene mellett egyre fontosabb szerep jut a kiállításoknak, író-olvasó találkozóknak és gyerekprogramoknak is. Multikulturális programok, szép tokaji borok, a borokhoz komponált ételek, festői falusi környezet, barátságos emberek – minden adott egy kellemes nyári hétvégéhez.