Vendéglátás
A mádi Leskó Családi Borászat és Napudvar Vendégház a római katolikus tempom szomszédságában, egy hatalmas, romantikus kert közepén, illatos virágokkal, aromás gyógynövényekkel, zamatos gyümölcsökkel várja a pihenni vágyókat.
Vendéglátás
A XI. században a Királyudvar látta el tokaji borokkal a Magyar Királyi udvart.
Vendéglátás
A négy párhuzamos ágból álló, elől-hátul összekötő ággal rendelkező úgynevezett körfolyosós pince egy nagyvonalúan kialakított, tudatosan megtervezett, jellegzetes uradalmi pince.
Vendéglátás
A Tokaj-Oremus Kft. birtokközpontjában nyíló, több kilométeres pincerendszert még a 13. században kezdték kivájni és borkészítésre, -tárolásra használni. Egyedi értékként lett a Világörökség része.
Vendéglátás
Borászati elképzeléseik folyamatosan változnak, alakulnak, leginkább olyan borokat szeretnek készíteni, amelyek őszinték és van egyéniségük. Nincsenek kőbe vésett szabályok, szeretik a szabadságot és a kísérletezést.
Vendéglátás
A családi pincészet több magyarországi neves borterületen gazdálkodik. Boraikat kizárólag saját szőlőből készítik. Szakmai hitvallásuk szerint "a kiváló termőhely, az őshonos szőlőfajták, a lelkiismeretes gondoskodás és a jó esztendő" - ez a jó borok titka.
Vendéglátás
A Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet területeit az 1700-as évek dűlőklasszifikációjától a borvidék legjobb termőhelyeiként tartják számon. Elsősorban furmint fajtával dolgoznak, mely egyike a világ legnagyobb potenciállal bíró fehér szőlőfajtáinak.
Vendéglátás
A Royal Tokaji Borászati Zrt ma az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb borászat a borvidéken. A dűlőszelektált borok első osztályú területekről származnak.
Vendéglátás
Régi álma volt három klasszikus zenésznek, hogy részt vegyen a nagy hagyományokra visszatekintő tokaji borászat ujjászületésében. Terveik, elképzeléseik nyomán a „partitura“ 1994-ben „Tokaj Classic Borászati Kft.“ névvel készült el.
Vendéglátás
Demeter Ervin és Endre családi pincészete a világon egyedülálló mádi karakter bemutatását tartja feladatának.